Ørbæksvej 32, 2970 Hørsholm, Tlf.: 45860632 
 
  Sådan bor vi
 
Legepladsen

Legepladsen er for alle børn uanset alder, som kan indtage dens udfordringer efter behov og kunnen efter alder. Den er også uden elementer, som vil give evindelige forbud og "pas nu på’er".

Vi vil hellere udvikle fantasi og kreativitet, styrke motorikken, sanserne og børnenes lyst til at udforske.

De udendørs legerum ændres i takt med de nye ideer og i forhold til barnets individuelle fantasiverden

Ved udgangen fra huset til legepladsen deler trappen sig i to omkring en rislende vandtrappe, omgivet af blomster og planter. Herefter deles legepladsen i mindre rum eller haver, som indfrier børnenes forskellige legebehov. Der er rum til afslapning, ro og fordybelse, til fysisk udfoldelse og rolleleg, samt rum der giver muligheder for at undersøge og eksperimentere. En levende pilehegn med tunneler ind til centrum af legehus landsbyen, mange buske, bålplads og en stor kampesten med vandhane indbyder til leg og eventyr.

Sandkassen er udført i tre forskellige træsorter. Stammerne fungerer som balancebom, mens andre er siddepladser og sandborde.

En lille pavillon med slyngroser midt på legepladsen giver ly for både sol og regn.

Vi prioriterer at give børnene disse varierede muligheder for aktiviteter, som kræver deres egen indsats frem for underholdning på færdige redskaber. Af samme årsag er fredag cykelfri dag på legepladsen.

For at legepladsen skal fortsætte med at se frodig og grøn ud, kræver det, at børnene lærer respekt for naturen og dermed også for hinanden. Det er en holdning vi lægger vægt på at udvikle.

 

 


 

 


Sidst opdateret 5. september 2018